top of page
hero banner.png
נטע חסיד פיש

מחשבות


מה כל כך חשוב במחשבות?

מוחנו מייצר מחשבות כמעט כל רגע שאנחנו בהכרה, אפילו אם אנחנו לא רוצים.

המודעות להשפעתן של המחשבות על הרגשות והמציאות כבר מזמן נהייתה נחלת הכלל, כמו גם ההבנה כי ביכולתנו לשנות את דפוסי החשיבה, לתכנת מידע למוח ולהשפיע על חיינו.

המחשבות הן הרוח המתגלמת בחומר דרך שידור וקליטה של תדרים. באמצעות מודעות אנו יכולים לכוון את התקשורת הפנימית שלנו עם עצמנו והתשדורת שלנו לסביבה.

רבות מהמחשבות נחוות כאילו הן אינן בשליטתנו, כיוון שהן מגיעות מהתת-מודע או מהאוטומט המודע והשפעתן כל כך חזקה, עד שאין ביכולתנו להתנגד להן.

ההבנה כיצד פועלים המנגנונים שמייצרים מחשבות ואילו בסיסי נתונים אחראים לתוכן שלהן, מאפשרת לנו ללמוד איך לשפר ולעצב את הדרך בה עובד מוחנו, לדעת להקטין את השפעתה וכמותה של החשיבה השלילית, לתרגל ולאמן את החלק החיוני ביותר במוחנו, ליצור תקשורת דו-כיוונית בין המוח לגוף, לקלוט למוחנו מידע חדש ולבנות לעצמנו מערכת חשיבה חיובית אוטומטית, כשם שנהיגה ברכב הופכת לפעולה אוטומטית.

"לפני אלפי שנים הורו חכמי המזרח שלכל כוח, לכל אנרגיה, שפעילים בתבל, יש איזו סיבה שהיא פנימית. גרעין, נבט, מצב מקורי שממנו נובעות כל צורות החיים, כל תנועה וכל פעילות. כוח פוטנציאלי זה, בצורתו המקורית, נקרא 'פראנא'. ... מכל הפראנא הממלא את התבל קרוב לנו ביותר הפראנא הפעיל במחשבתנו, מוחנו וגופנו. אנו יכולים להמצא בהרמוניה עם ים הפראנא של התבל, אם נוכל לכוון את גל הפראנא המחייה את גופנו החומרי ולהשליט עליו את רצוננו. המדריך והשליט המוחלט של הפראנא היא המחשבה. המחשבה היא המפתח שבעזרתו נוכל לפתוח או לסגור את שער החיים. אם על ידי מחשבות בלתי נכונות הבאנו מחלה על עצמנו, נוכל להבריא שוב על ידי מחשבות נכונות שנכוון אותן בהכרה." ( מתוך: יוגה ובריאות/ סלואראג'אן ייסודיאן ואליזבט האיך, עמ' 37-38, הוצ. אילן הורוביץ).

מהיכן מגיעות המחשבות?

החלק האוטומטי הפעיל ביותר במוחנו וכולל את התת-מודע והמידע הסובייקטיבי הקשור לרגשות, נקרא המוח הרגשי. זה הדיסק הקבוע והחורק שמסתובב ללא הפוגה. זה החלק היחידי האחראי על חשיבה שלילית, פרשנות מעוותת למציאות, הרגשה שלילית וגם על יכולת ההישרדות שלנו, פיקוד על המערכות הפיזיולוגיות ועוד.

כל עוד אנחנו חושבים ופועלים תחת שליטתו של מוח זה, אנחנו נחייה בתנודות רגשיות בין טוב לרע, בדואליות, במחשבות מתפזרות ומוח טוחן. זהו מוח שחושב באופן אסוציאטיבי, כיוון שהקשר בין מחשבה אחת לבאה אחריה נעשה דרך חפיפה של הרגש שיש ביניהן. כך מחשבה גוררת מחשבה נוספת הקשורה לאותו רגש, כמו מינוס בבנק הצובר עוד מינוס על הריבית.

למרות שאנו אלה המייצרים את המחשבות, מנגנון הפעולה של מוח זה נותן את התחושה שהמחשבות צצות משום מקום והן בוודאי לא נוצרות מתוך בחירה.

​​

החלק המתפתח והמפותח של מוחנו נקרא המוח ההגיוני. הוא גדול הרבה יותר מהמוח הרגשי, מוח הממשיך להתפתח כל חיינו, נוירופלסטי, קולט מידע, מכיל מידע אובייקטיבי הרואה עובדות ולא מפרש אותן. בעזרת חלק זה של המוח אנו מפתחים את המודעות, את היכולת לבנות מרכז בקרה המפקח על המוח הרגשי, וכן להטעינו במידע המאזן את התת-מודע. דרך אימון וחיזוק של חלק זה אנו מגדילים את יכולת העמידות בפני תנודות במציאות, את אורך הרוח, יכולת לחוש חמלה ואמפטיה, יכולת ריכוז ויכולת וויסות רגשות.

כאשר אנו מנהלים דיאלוג בין המוח ההגיוני למוח הרגשי אנו יוצרים חיווט חדש במוח המאפשר שינוי של מנגנון הפעולה האוטומטי, וכך אנו משדרגים הן את החומרה והן את התוכנה.

עבודה מתוך המוח ההגיוני הכרחית אם ברצוננו להתנהל מתוך בחירה, ורבות הן הדרכים לאמן אותו.

​​

המחשבות המופלאות ביותר הן אלו שיגיעו אלינו משדה הנפש. זוהי מערכת מידע אינסופית, אנרגטית, המחוברת לכל חוכמת הייקום. אנו יכולים לקבל ממנה מידע המתורגם למחשבות כאשר אנחנו מתחברים אליה. קבלת המידע יכולה להגיע דרך אינטואיציה, רעיון, תחושה של אסימון שנופל, תחושה שאנו יותר גדולים מגופנו, שלווה.

לפעמים כמות המידע שמגיעה היא כה גדולה ומתקבלת כתחושה או ידיעה ברורה ללא הסבר מפורט למה זה כך.

היופי במאגר מידע זה שהוא מסונכרן עם ההתפתחות שלנו ותמיד לטובתנו. זהו המורה הפנימי שלנו.

כדי להתחבר לשדה הנפש עלינו ללמוד להשקיט את המוח הרגשי, לאמן את המוח ההגיוני וללמוד להקשיב פנימה.

אין פה חיבור חד פעמי, שברגע שנעשה הוא מוחזק לעד. החיבור לשדה הנפש נעשה בכל יום מחדש. ככל שאנו יותר מיומנים זה נהייה יותר קל, מהיר ותדיר.

26 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

コメント


מתחילים לטפל בלחץ של עצמכם

 קורס בסיס דיגיטלי חינמי

brain bulb 2.png

איך ללמד את המוח לצאת מהלחץ

קורס אונליין שתוכלו לקרוא ולעבוד עליו בכל מקום מהטלפון או מהמחשב

הקורס פתוח ללא הגבלה

שווה ערך ל-8 טיפולי נאו

טיפול עצמי בקצב ובזמן שנוח לכם

מיילים מלווים עם המלצות לשלבי הקורס

ניוזלטר וובינר שו"ת חודשי בנושאי הקורס

חשיבת יתר – למה היא קורית ואיך זה קשור ללחץ

למה הפער בין הרצוי למצוי מייצר אצלינו מחשבות שליליות

כלים לזיהוי פערים שמייצרים אצלכם לחץ, כולל דוגמאות של מטופלים ושאלות מנחות לעבודה עצמית

בקורס תקבלו מידע לגבי יסודות העבודה עם לחץ וכלים להתמודדות עם לחץ יומיומי

לאחר ההרשמה, יישלח אליכם מייל עם לינק לעמוד ההצטרפות לקורס

bottom of page